Как се роди идеята?

Запитвал ли се е някой от вас каква е сградата, в която с удоволствие бихте живели и работили, в която бихте се чувствали най-близко до своето нормално равновесно състояние, която ви дава енергия и жизнени сили, усещане за непосредствен допир с природата.
Със сигурност отговора на този въпрос не е еднозначен. Света е многообразен, хората са различни, но има природни закони, които действат и не се съобразяват с това дали ние ги познаваме, приемаме, харесваме или не. Не е тайна, че формите и пропорциите на една сграда, използваните материали и ориентацията и спрямо Слънцето и планетите оказва изключително силно въздействие върху психическото и физическото здраве на нейните обитатели. Колкото и парадоксално да звучи една сграда може както да оказва благотворно въздействие върху хората, които живеят в нея, така и бавно да ги унищожава изсмуквайки жизнените им сили.

С тези знания са разполагали и са се съобразявали хората живели преди хиляди години в земите на днешен Китай, Индия, Египет, индианците населявали Южна Америка и Мексико. Живеейки във високо развито технологично общество, забързани, задъхани в своето ежедневие, подложени на напрежение и постоянен стрес ние трябва да намерим подходяща форма и начин за възстановяване на нашите жизнени сили, за постигане на хармония и равновесие тъй необходими на всеки човек в динамичните времена, в които живеем.Предлагаме ви една изцяло нова философска концепция, един корено нов тип сгради, които по своята форма, конструкция използвани материали и ефективност нямат аналог в България и Европа. Съвместно с екипа от архитекти участвали в разработването на тази идея сме се опитали да сътворим нов тип екологични, многофункционални сгради,в които да съчетаем най-новите и съвременни строителни материали с научно доказани теории за екологосъобразен начин на живот и работа.
Освен разработените седем варианта е възможно проектирането и изграждането на индивидуални проекти съобразно желанието на клиента и особеностите на терена.

За повече информация свържете се с нас на телефони:
02/953 4172                     0888/214466

 

 

 


© studio Monmartr. All right reserved.